Kuutonen

Kuutosista yleisesti

Kyselijä, Kyseenalaistaja, Epäilijä, Luotettava

Kuutosia motivoi turvallisuuden tarve, luottamus ja varmuus. He luotaavat kätkettyjä tarkoituksia ja heidän huomionsa suuntautuu ympäristön uhkiin ja epävarmuuksiin. He ovat lojaaleja tiimissä.

Kuutoset ovat vastuuntuntoisia, luotettavia ja lojaaleja perhettä, ystäviä, ryhmiä ja periaatteitaan kohtaan. Heidän persoonansa vaihtelevat laajasti varautuneesta ja pelokkaasta suorasukaiseen ja vahvasti omaa kantaansa puolustaviin. Kuutoset eivät aina itsekään tiedosta olevansa jatkuvasti valppaana ja epäluuloisena. Hän luo omalla kyseenalaistamisellaan itselleen sisäisen paineen, joka ryöpsähtää välillä myös muiden, erityisesti auktoriteettien niskaan.

Sokea alue: pelko.

Kuutoset parhaimmillaan

Kuutoset ovat parhaimmillaan uskollisia, luotettavia, määrätietoisia, vastuullisia, käytännöllisiä, nokkelia, tasapainottavia, miellyttäviä, huolehtivia, lämpimiä, myötätuntoisia, auttavaisia, hyviä ratkaisukeskeisiä kyseenalaistajia.

Kuutoset huonona päivänä

Kuutoset ovat pahimmillaan ylivalppaita, kontrolloivia, pahinta pelkääviä, toisten motiiveja epäileviä, sääntöjen seuraajia, arvaamattomia, tuomitsevia, vainoharhaisia, puolustautuvia, jäykkiä, lannistuvia, äreitä

Yhteystiedot

Yhdistyksen sähköposti: enneagrammi.yhdistys@gmail.com


Hallitus kaudella 2019-2020

  • Puheenjohtaja Christina Björkell - cbjorkell@gmail.com
  • Varapuheenjohtaja Ulla Oas 
  • Taloudenhoitaja Marjo Linnasalmi
  • Sihteeri Olli Saarela
  • Jäsen Tommi Lehtiniemi

Copyright: Suomen Enneagrammi ry. 2019