Tapahtumat

Täältä näet yhdistyksen avoimet tilaisuudet ja jäsentapahtumat. Live-tapahtumia järjestämme vuosittain 1–2 ja webinaareja tyypillisesti 8–10 kappaletta vuodessa. Yhdistyksen YouTube-kanavalta voit katsoa osan tapahtumista. Muu sisältö on tarjolla jäsensivuilla. 

Kuulemme mielellämme toiveistanne tapahtumien suhteen. info@enneagram.fi

enneagrammi-tapahtuma

Kevät 2024

ENNEAGRAMMI JA SISÄINEN KASVU – kevään teema

Kevään teema menee pintaa syvemmälle. Enneagrammi tarjoaa ehtymättömän oppaan sisäisen evoluutiomme avuksi. Se on antoisimmillaan, kun pääsemme toimintamme selittelystä sisäisen tutkimisen ja oivaltamisen äärelle. Tähän haluamme kevään aikana yhdessä paneutua.

Halumme tarjota arvoa erityisesti jäsenillemme ja siksi nämä syventävät webinaarit ovat jäsentapahtumia. Jäsenmaksuumme investoimalla (30 euroa), saat siis koko arvokkaan setin. Jäsenhakemuksen voit jättää täällä  
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

WEBINAARIT

Kevään 2024 kaikki webinaarit on pidetty. Syksyn webinaareista tulee lisää tietoa kesän jälkeen.

 

Amsterdamin konferenssin kuulumiset
Ke 11.9. klo 18–19
Zoomissa

Alankomaiden enneagrammiyhdistys järjesti kansainvälisen enneagrammikonferenssin 7.-9.6.2024 Asmterdamissa. Yhdistyksestämme useampi henkilö osallistui konferenssiin ja tässä tilaisuudessa kuulemme parhaita paloja, oppeja, tunnelmia, kuulumisia ja konferenssin antia.

Ilmoittautuminen Amsterdamin konferenssin kuulumiset -webinaariin

Aika:  ke 11.9. klo 18-19
Paikka: Tilaisuus järjestetään Zoom-etäyhteydellä

ENNEAGRAMMI LIVE-ILLAT
 

Kevään 2024 kaikki live-illat on pidetty. Suunnittelemme mahdollisesti lisää syksylle 2024.Menneet tapahtumat 

Kevät 2024


__________________________________________


Kiintymyssuhdeteoria ja Enneagrammi
Vetäjä: Piritta Krogell
To 16.5. klo 18–20
Zoomissa ja Oodissa

Kiintymyssuhdeteoria on maailmanlaajuisesti käytössä oleva, monumentaaliseksi muotoutunut malli, jolla selitetään ihmisten erilaisia tapoja reagoida ihmissuhteissaan. Sitä käytetään hyvin monenlaisissa psykologian ja kasvatuksen yhteyksissä sekä aikuisten että lasten käytöksen ymmärtämisen välineenä.

Yleisesti vallalla on ollut käsitys, että lapsuudessa opittu kiintymyssuhdetyyli siirtyy aikuisuudessa kiintymyksen kohteeseen eli esimerkiksi kumppaniin parisuhteessa. Onko asia kuitenkaan näin yksinkertainen, kun sitä tarkastellaan enneagrammin valossa?  

Webinaarissa pohdimme kiintymyssuhdeteorian ja enneagrammin keskinäistä suhdetta sekä mahdollisia yhtäläisyyksiä ihmisen käytöksen selittäjänä.

Illan alustaa Piritta Krogell, joka on taustaltaan aikuspedagogiikan KM sekä mm. integraalinen valmentaja, kehoterapeutti, joogaohjaaja, terveellisen rakentamisen asiantuntija ja sisäilmatutkija.


 

__________________________________________

Kolme keskusta kasvun välineinä

Vetäjä: Ilona Mäkinen 
Ti 23.4. klo 18–20
Zoomissa

Enneagrammityyppimme mukaan sijoitumme ensisijaisesti johonkin kolmesta keskuksesta: keho, tunne, tai ajatus. Tässä webinaarissa tutustumme ja syvennymme enneagrammiin näiden keskusten kautta. Käymme läpi keskuksista kumpuavia ominaisuuksiamme sekä keinoja siihen miten voimme aktivoida ja hyödyntää itsessämme kutakin keskusta. Webinaari sopii sekä enneagrammia ennestään tuntemattomille, että jo aiheeseen perehtyneille.


Webinaarin vetää enneagrammiohjaajaopiskelija Ilona Mäkinen.


Kevätkokous ja Marika Borgin luento Helsingissä!

La 13.4. klo 13–16 Pasilan kirjaston auditorio

Huhtikuussa tapaamme kevätkokouksessa, jonka yhteydessä järjestämme myös luennon, pari- ja ryhmäkeskustelua kevään teemasta sekä virallisen osuuden jälkeen omakustanteisen illallisen. Lämpimästi tervetuloa Suomen Enneagrammi ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen!

Aikataulu

  • Klo 13.00 Kahvit ja kevätkokous
  • Klo 14.30 -15-15  Marika Borgin luento aiheesta “Enneagrammin hyödyt ja haitat – kokemuksiani 35 vuoden ajalta”. Marika on kouluttanut enneagrammiohjaajia Suomessa, luennoinnut useammassa maanosassa ja ollut rakentamassa useita koulutuksia sekä valmennuksia henkisen kasvun polulla. Marika johdattaa meidät askeleen lähemmäs omaa sisäistä kasvuamme enneagrammipolullamme.
    Yhdistyksen jäsen voi kutsua luennolle mukaan 1-2 avecia!
  • Klo. 15.15–16.00 Parikeskustelu ja ryhmäyhteenveto

Virallisen ohjelman jälkeen on yhdistyksen jäsenillä lisäksi mahdollisuus osallistua omakustanteiselle illalliselle (ennakkoilmoittautuminen illalliselle on päättynyt 4.4.!)

Jäsen: Katso kaikki tiedot ja kokouksen viralliset asiakirjat: https://www.enneagram.fi/jasensivut/yhdistyksen-kokoukset/kevatkokous-2024/ 
 

9 kasvupolkua
Vetäjä: Anna Sorko 
Ti 26.3. klo 18–20
Zoomissa

Sisäistä kasvua eli individuaatiota on tulla aidoksi itsekseen. Tunnistaa mikä osa minua on suojamekanismia ja egopersoonaa sekä millainen on todellinen ytimeni. Tällainen matka on varsin pitkä ja mutkikas. Urakka on todella hähmäinen ellei apuna ole minkäänlaista mallia luomassa käsitteistöä ja karttaa. 

Enneagrammi tarjoaa yhden monitasoisen mallin tarkastella sisäistä kasvupolkua. Tässä webinaarissa tutustumme yhdeksään erilaiseen ja inspiroivaan sisäisen kasvun tarinaan. Kurkistamme eri persoonallisuuksien lapsuuden uskomuksiin, persoonallisuuden ohjelmointeihin, kasvusuuntiin ja ydinminän ominaisuuksiin. Lisäksi syvennymme parityöskentelynä inquiry-tekniikan avulla henkilökohtaisiin kasvun rajoitteisiin ja toivoa luoviin inspiraatioihin. 

Persoonallisuutemme on muodostunut yhteisöissä, siksi sen purkaminenkin edellyttää muiden tukea. Yhdistyksemme haluaa tarjota turvallisen tilan kasvaa yhdessä. Lämpimästi tervetuloa oppimaan ja ihmettelemään ihmisyyttä. 

Webinaari sopii enneagrammia tuntemattomille, mutta antaa oivalluksia myös siihen jo tutustuneille. Webinaarin vetää kasvuvalmentaja ja enneagrammiohjaaja Anna Sorko.

 

Mielen jumi – tunnistanko, uskallanko irrottautua siitä?
Luennoitsija: Kristiina Blom
To 22.2. klo 18–20 
Zoomissa

saimme aloittaa kevään jäsenillat pitkäaikaisen enneagrammiopettajan Kristiina Blomin johdolla. Kristiinan syvällisen pohdinnan aiheena oli Mielen jumi – tunnistanko sen ja uskallanko päästää siitä irti?

Illan osallistujat miettivät yhdessä mitä meissä tapahtuu ja mikä pienikin asia voi nostattaa meissä puolustuksen vahvasti esiin. Pienryhmien keskustelunaiheena oli enneagrammin 9 erilaista puolustautumismekanismia ja ryhmistä tuli paljon hyviä huomioita.

Meille kaikille on hyvä pysähtyä välillä pohtimaan:

  • Mikä herättää/triggeröi puolustukseni?
  • Mitä hetkessä todellisuudessa tapahtuu?
  • Mikä minut saa tuossa tilanteessa puolustautumaan?
  • Mitä eniten pelkään tulevan minussa esiin?

Enneagrammin kevään teema on sisäinen kasvu ja tähän liittyen Kristiina tiivisti illan kahteen tärkeään lauseeseen: ”Auta minua näkymään ehjänä Minuna” sekä ”Auta minua tulemaan avoimesti lähelle”.

 Lämmin kiitos Kristiina, kun jaoit viisauttasi kanssamme.

ENNEAGRAMMI LIVE-ILLAT

Tampere
Aihe: Parisuhde ja Enneagrammi.
ma 12.2. klo 18–19.30 
pääkirjasto Metso, luentosali Tammi. 
Vetäjä: Milena Kaihari-Virtanen. 


Kiitos vielä kaikille Tampereen parisuhdeiltaan osallistuneille. Aihetta alustivat Milena Kaihari-Virtanen ja Pasi Virtanen, jonka jälkeen muodostui vapaamuotoista ja hedelmällistä keskustelua. Yhtenä kysymyksenä mm. miten kukin tyyppi toivoo tulevansa rakastetuksi.

Ilta päättyi Brené Brownin sanoin: "Haavoittuvuus kääntyy heikkoudesta vahvuudeksi ja lähteeksi innovaatioille, muutokselle ja luovuudelle." Pelkojen ja tunteiden käsittelylle pitää varata aikaa.

Muistutuksena myös Tunne itsesi, ymmärrä paremmin puolisoasi -parisuhdeleiri Seija ja Erkki Taivaisen johdolla Lempäälässä 16.–17.3.2024. Lisätietoja www.parisuhdeparisto.fi Tervemenoa.

 

Jyväskylä
Aihe: Ymmärrä muutosta persoonallisuutesi avulla
ti 12.3. klo 18–19.30, 
Crazy Town, Kauppakatu 39
Vetäjät: Anna Sorko ja Pipsa Wilhelms

Tunnustelemme yhdessä mikä meitä muutoksessa motivoi, mihin huomiomme kiinnittyy ja mitä toivomme muilta. Inquiry-tekniikkaa hyödyntäen syvennymme tutkimaan mikä meitä muutoksessa rajoittaa ja inspiroi. Luvassa siis oivalluksia ja ymmärrystä.

 

Helsinki 
Aihe: Enneagrammi työkaluna kohti sisäistä tasapainoa ja rauhaa
to 23.5. klo 18–19.30 
Oodi-kirjasto, ryhmätila nro 7, 2. kerros
Vetäjät: Piritta Krogell, Ilona Mäkinen ja Janica Stormbom.

Tiedän tyyppini, mitä seuraavaksi? Enneagrammiymmärrys syvenee kohtaamisissa.

Tule kuulemaan ja halutessasi voit myös kertoa, miten enneagrammi on vaikuttanut omaan kasvuprosessiisi tai millaisia oivalluksia olet saanut omasta itsestäsi.

Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi oman tyypin tunnistamista. Tarinoiden kuunteleminen voi selkiyttää oman tyypin löytämistä. 

 

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

---

Enneagrammi-live-illat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Voit siis kutsua mukaan myös enneagrammista kiinnostuneen ystäväsi. Illat on suunniteltu niin, että niihin voivat osallistua sekä konkarit että enneagrammiin tutustujat. Lämpimästi tervetuloa kohtaamaan ja juttelemaan enneagrammin äärellä!

Haluatko sinä olla mukana järjestämässä live-tapahtumia omalla paikkakunnallasi? Tule rohkeasti mukaan. Autamme järjestelyissä ja markkinoinnissa. Yhdistys voi myös pienellä summalla osallistua tilavuokriin ja kestityksiin.

 

Syksy 2023 

Syksyn teemamme on: ENNEAGRAMMI JA TYÖELÄMÄ

Meillä oli suuri ilo tarjota huikea kattaus työelämän monipuolisia aiheita yhdistettynä enneagrammin viisauteen. Syksyn upeat luennoitsijat ovat jokainen sekä alansa pitkän linjan ammattilaisia että enneagrammin syvällisiä ymmärtäjiä. Mikä arvokas yhdistelmä tässä ajassa! 

Olemme varmasti jokainen havainneet työelämän haasteita, jotka liittyvät ihmisten moninaisuuteen, yhteistyöhön kiemuroihin ja oman toimintamme vaikuttavuuteen. Myös yrityselämässä investoidaan enenevissämäärin ihmisten yksilöllisyyden ymmärtämiseen. Enneagrammilla on valtavasti annettavaa tähän tarpeeseen.

Saamme nyt kuukausittain yhdessä pysähtyä näiden arvokkaiden aiheiden äärelle. Aiheet lähestyvät työelämää eri näkökulmista antaen meille kokonaisuutena todella rikkaan ymmärryksen. Merkkaa päivät jo kalenteriisi – ilmoittautumiset avataan lähempänä webinaareja.

Halumme tänä syksynä tarjota arvoa erityisesti jäsenillemme ja siksi nämä syventävät työelämän webinaarit ovat jäsentapahtumia. Jäsenmaksuumme investoimalla (30 euroa), saat siis koko arvokkaan setin. Jäsenhakemuksen voit jättää täällä  


JOULUKUU

Sari Ajanko

Vaikuttaminen ja valta
ti 12.12. klo 18–20

Online jäsentapahtuma

Vuoden viimeisen webinaarin piti Sari Ajanko. Aihe oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja ilta täynnä vilkasta keskustelua. Webinaarissa Sari johdatti meidät pohtimaan seuraavia näkökulmia: viisi vallan lajia, valta ja eettisyys erityisesti enneagrammityöskentelyn yhteydessä, itsestä huolehtiminen tärkeänä osana ammattietiikkaa sekä eri ennegrammityyppien suhtautuminen ja vaikuttamisen tavat vallankäytön kysymyksissä.

Kuulijoissa nousi selkeästi esiin paljon uusia oivalluksia ja sulateltavaa. Sinäkin voit halutessasi pohtia miten käytät valtaa, miten vaikutat? Ylikäytätkö vai alikäytätkö valtaasi? Millaista valtaa sinulla on? Millaisissa rooleissa, statuksissa, yhteistöissä ja systeemeissä käytät valtaa?

Yksi esimerkki moninaisuuden hyväksynnästä ja tunnelmasta tässä webinaarissa oli keskustelujen avoimuus ja välittömyys vaikka osallistujia oli kolmekymmentä. Lämmin kiitos siitä Sari ja kaikki mukana olleet! Kiitos myös koko syksyn Työelämä ja enneagrammi -teemassa mukana olleille. Palautteesta rohkaistuneena hallitus tarjoaa myös kevään tapahtumia yhdistävän teeman.
 

Sariin voit tutustua jo etukäteen Diversitas Oy:n verkkosivuilla https://diversitas.fi/

 

MARRASKUU
Tervetuloa syyskokoukseen ja marraskuun webinaariin.

 Syyskokous (online)

Aika: ti 21.11. klo 17.30–18.30
Paikka: Zoom

Tervetuloa syyskokoukseen kuulemaan menneestä ja tulevasta toiminnastamme sekä vaikuttamaan sen sisältöön. Valitsemme myös uuden hallituksen. Etsimme mukaan erityisesti yhdistysviestinnästä kiinnostuneita jakamaan laajaa viestinnän sisällöntuotantoa ja toteutusta (tapahtumat, verkkosivut, jäsenkirjeet, jäsenviestintä, some jne.)

Jos hallitustyöskentely kutsuu, lähetä yhdistykselle sähköpostia ja yhden dian esittely itsestäsi syyskokouksessa esitettäväksi. Mainitse sähköpostissasi oletko kiinnostunut varsinaisesta vai varajäsenyydestä ja mistä vastuualueesta olet mahdollisesti kiinnostunut.

Virallinen syyskokouskutsu lähetetään viimeistään viikkoa ennen kokousta.
Syyskokouksen asiat löytyvät myös jäsenten intrasta.

Eri tyylit neuvottelijoina -webinaari

Luennoitsijat: Heli Backman & Nina Sointukangas
Aika: ti 21.11. syyskokouksen jälkeen. Luento-osuus klo 18.30–20.00
Paikka: Zoom

Mitä mielleyhtymiä sinulle tulee sanasta neuvottelu? Kokemuksemme ja uskomuksemme värittävät paljon sitä, miten neuvotteluihin suhtaudumme. Ajattelumme ohjaa puolestaan tunteitamme ja toimintaamme, jotka vaikuttavat neuvotteluissa onnistumiseen. Persoonatyylillä on myös merkitystä. Heli Backmanin ja Nina Sointukankaan tulevassa webinaarissa pääset tutustumaan eri tyyleihin neuvottelijoina. Leidit käyvät läpi eri tyylien vahvuuksia ja haasteita neuvottelijoina. Lisäksi saat käytännön vinkkejä neuvotteluun. Meistä jokainen hyödyntää neuvottelua erilaisissa tilanteissa ja neuvottelutyylinsä tuntemisesta on jokaiselle hyötyä!

Heli Backman on kokenut ylemmän johdon ja asiantuntijoiden coach ja valmentaja. Ennen yrittäjäuraansa hän vastasi kansainvälisten tytäryhtiöiden liikejuridiikan tuesta pörssiyhtiössä ja toimi Data Driven Business liiketoiminnan kaupallisena johtajana. Hän on Suomen ensimmäinen Henley Business Schoolin tiimicoach. Vuodesta 2019 alkaen Heli on ollut tutor-coach Oxfordin yliopistossa, tukiessaan kansainvälisiä johtajia neuvottelutaidoissa. Hän on coachannut ja valmentanut satoja johtajia globaalisti, erikoistuen tiimijohtamiseen ja neuvottelutaitoihin.

Nina Sointukangas on arvostettu ylimmän johdon coach, jolla on pitkä johtamiskokemus sekä Pohjoismaisen it-yrityksen hr-johtajana että Suomen maajohtajana. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa neuvottelutaidoista yhdessä Helin kanssa. Lisäksi myös hän on Suomen ensimmäinen Henley Business Schoolin tiimicoach. Nina on valmentanut lukuisia johtajia ja asiantuntijoita. Hänellä on ainutlaatuinen kyky visualisoida sisältöjä, mikä tukee kasvua ja oppimista. Asiakkaat arvostavat Ninan kykyä auttaa heitä suurella sydämellä saavuttamaan tavoitteensa.

Heliin ja Ninaan voit tutustua Energiavalmennuksen verkkosivuilla https://www.clarityfocusenergy.com/

 

LOKAKUU

Sari Vuohtoniemi
Enneagrammi coachingissa ja kasvu coachina

ma 2.10. klo 18–20

Seuraava työelämän webinaarimme lähestyy.

👉 Tämän webinaarin tavoitteena on tutustua enneagrammin käyttöön osana coachingia sekä oman coaching-työn reflektoinnissa ja kasvussa coachina. 
👉 Webinaarissa kerrotaan mm. mitä etua ja mahdollisia riskejä enneagrammin hyödyntämisellä on osana coaching-prosessia ja mitä sen käytössä on hyvä huomioida. 
👉  Illassa käsitellään myös mitkä ovat eri tyylien vahvuuksia ja mahdollisia kasvunpaikkoja coachina. 

Webinaarin aikana Sari jakaa omia kokemuksiaan ja havaintojaan näistä teemoista sekä tarjoaa tilan tutkia kysymyksiä yhdessä. Webinaaria ei nauhoiteta. Toivomme aktiivista yhdessä ihmettelyä sekä kokemusten ja kysymysten jakamista.

Sari Vuohtoniemi on True Potential Oy:n perustaja, johdon ja johtotiimien coach, johtajuus- ja coaching-taitojen valmentaja sekä coachingin työnohjaaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus johtajuuden kehittämisestä Suomessa ja kansainvälisesti yrityssektorilla sekä julkisissa organisaatioissa Suomessa. Sarin missio on auttaa esille ihmisissä, tiimeissä ja organisaatioissa piilevää potentiaalia. 

Koulutustaustaltaan hän on YTM, sosiaalipsykologi ja tradenomi. Parhaillaan hän tekee väitöskirjaa johtajana kasvusta itseohjautuvissa ja itseohjautuvuutta vahvistavissa organisaatioissa Jyväskylän yliopiston psykologian laitokselle. Hänellä on lukuisia sertifiointeja mm. ICF MCC, EMCC Senior Practitioner, Narratiivinen Enneagrammiohjaaja (ETNT), Sertifioitu Mind-Body Bridging Coach, NLP Master Practitioner, iEQ9 Practitioner, Workplace Big Five, Everything DiSC, Eq- I 2.0 (tunneälytesti). Sarin enneagrammiopettajia ovat olleet mm. Leila Valtonen, David Daniels, Peter O’Hanharan, Ginger Lapid-Bogda, Beatrice Chestnut, Uranio Paes, Tom Condon, Russ Hudson ja Dirk Cloete. 

Sari on käyttänyt enneagrammia osana työtään organisaatioissa jo yli 15 vuoden ajan niin yksilö-coaching-prosesseissa, johto- ja asiantuntijatiimi-coachingissa, johtajuus- ja työyhteisövalmennuksissa kuin nyt viime vuosina myös coaching-supervisionissa. Hän on ollut puhujana lukuisissa kansainvälisissä enneagrammikonfferensseissa. Sarista ja True Potentialista voi lukea lisää: www.truepotential.fi

 

SYYSKUU

Johanna Junkkari

Enneagrammin hyödyt henkilöjohtajalle

ti 19.9. klo 18–20

Online jäsentapahtuma

Syksyn teemamme – Enneagrammi ja työelämä – avaa Johanna Junkkari. Hän pitää meille webinaarin aiheesta Enneagrammin hyödyt henkilöjohtajalle. Johanna on luvannut avata erityisesti käytännön johtamistyötä enneagrammin valossa – erilaisten tyyppien johtamista, ohjaamista ja tiimien kasaamista. Hän kertoo myös enneagrammin hyödyntämisestä oman johtajuuden kehittämisessä – itsetuntemuksesta ja oman toiminnan peilaamisesta suhteessa muihin.

Luvassa siis innostava ja käytännön esimerkkejä pursuava webinaari.

Johanna on McDonald’s-yrittäjä, jolla on vastuullaan kolme ravintolaa ja lähes 200 työntekijää. Hän on tehnyt pian 26 vuoden uran Mäkkärissä. Lisäksi Johanna on mm. EIF-enneagrammiohjaaja sekä Master Coach. Johannan menoa voit seurata Instagramissa tilillä @johannanmcd

 

ELOKUU


Terveisiä San Franciscosta (online)

Christina Björkell tulee ti 22.8. klo 19–20 kertomaan terveiset San Franciscossa heinäkuussa järjestetystä IEA-konferenssista.

 

Jäsenilta (online)

Syyskauden ensimmäinen jäsenilta pidetään Zoomissa ma 14.8. klo 19–20. Esittelemme lyhyesti uudet verkko- ja jäsensivut. Jäsensivuille haluamme koota tarjolle tietoa enneagrammista ja sen soveltamisesta. Olemme kuulolla toiveistanne.

Illassa sana on vapaa kysymyksille ja muille ajankohtaisille ennegrammiyhdistyksen asioille. Tule tapaamaan enneayhteisöä ja ideoimaan yhteistä toimintaa. 

Kevät 2023

Enneagrammi-live-illat touko-kesäkuussa

Tervetuloa kaikille avoimiin ja maksuttomiin enneagrammi-live-iltoihin. Jutellaan vapaamuotoisesti enneagrammin ympärillä ja tutustutaan toisiin ihmisyyttä ihmetteleviin ihmisiin.

Espoo, ti 16.5. klo 18–20 Enneagrammiteehetki Aulin kotona Espoon Jupperissa, osoitteessa Pitkäjärventie 60 C. Keskustelun aiheena Johda itseäsi enneagrammin avulla.  Ilmoita Auli Malimaalle osallistumisestasi 15.5. mennessä sähköpostitse auli.malimaa@iloversum.fi

Jyväskylä, to 1.6. klo 18–20 Anna Sorkon kutsumana. Huom. muuttunut päivämäärä. Keskustelun aiheena Johda itseäsi ja energiaasi enneagrammin avulla.

Paikka: Crazy Town, Kauppakatu 39, Jyväskylä

Ilmoita Annalle osallistumisestasi sähköpostitse pe 30.5. mennessä anna.sorko@gmail.com

Tampere, ti 6.6. klo 17.30–19 pääkirjasto Metso, luentosali Kataja. Kutsujana Anne Elina Akola ja Minna Raiko

Vuosikokous, seminaari ja illallinen Tampereella la 22.4.

Vuosikokous pidetään tänä vuonna Tampereella 22.4. klo 12.30 alkaen. Marraskuun Hyvissä väleissä -tapahtumalle on toivottu jatkoa ja niinpä jatkamme vuosikokouksen jälkeen päivää seminaarilla klo 14 ja ilta huipentuu klo 18 yhteiseen omakustanteiseen illalliseen. Seminaarin aiheena on paljon pyydetty teema Enneagrammi, lapset & nuoret. Aiheesta meille luennoi positiivisen pedagogiikan laaja-alainen ammattilainen Pauliina Avola. Tavoitteemme on myös järjestää aiheesta paneelikeskustelu esimerkiksi kasvattajien näkökulmasta. 

Pikkupaneelit

Helmi-maaliskuussa pidämme pikkupaneeleja keskuksittain aiheella ✨ Kysy tyypeiltä. ✨

Panelistit kertovat itsestään tyyppinsä näkökulmasta asioita, joita haluaisivat ihmisten ymmärtävän. Lisäksi osallistujat voivat esittää paneelisteille mieltään askarruttavia kysymyksiä. Toivomme, yhdessä ja ainutlaatuisten yksilöidemme kautta, voivamme syventävää enneagrammiymmärrystämme sekä auttaa meitä kaikkia kasvamaan ihmisinä ja onnistumaan yhä paremmin läheisissä vuorovaikutustilanteissa.

Pikkupaneelit järjestetään Zoomissa seuraavasti

KEHOKESKUSPANEELI to 2.2. klo 18–20 

TUNNEKESKUSPANEELI ke 1.3. klo 18–20

AJATUSKESKUSPANEELI ti 28.3. klo 18–20

Tule panelistiksi
Kutsumme parhaillaan paneeleihin useampia edustajia per tyyppi. Voisitko sinä yhtenä uniikkina tyyppisi edustajana osallistua keskuksesi paneeliin? 

Ilmoittaudu yhdistyksellemme sähköpostitse: enneagrammi.yhdistys @ gmail.com

Enneagrammi-live-illat tammikuussa

Tammikuu on yhdistyksemme toiminnassa livekuukausi. Järjestämme Espoossa, Jyväskylässä ja Tampereella live-tilaisuudet arvojemme mukaisesti. Eli teemana kaikissa tilaisuuksissa on Ymmärrystä, hyväksyntää ja arvostavia tekoja. 

Yhdessä keskustelemme yhdistyksemme arvoista – mitä ne käytännössä meille merkitsevät. Millaista arvoa ne tuovat elämäämme? Millaisissa tilanteissa koet tulevasi ymmärretyiksi? Mitä hyväksyntä sinulle merkitsee? Ja millaisia arvostavia tekoja toivomme ja toteutamme. 

Peilataan keskustelua enneagrammityyppeihin ja löydetään enneagrammista meille työkalu käytännössä toteuttaa arvomaailmaamme. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan. Voit myös ilmoittaa, jos haluat järjestää omalla paikkakunnallasi live-tapaamisen samalla aiheella. Yhdistys markkinoi tapahtumaa kanavissaan ja voi pienellä summalla osallistua tapahtuman kustannuksiin. 

👉 ESPOO 
ke 18.1. 18–19.45 
Sellon kirjasto Akseli-sali 2.krs. Viaporintori
Ennakkoilmoittautumiset Aulille sähköpostitse auli.malimaa @ iloversum.fi 17.1. mennessä.

👉 JYVÄSKYLÄ 
ke 18.1. klo 18–20 
Jyväskylän kaupunginkirjasto, Ryhmätyötila, 3. krs. Vapaudenkatu 39–41
Ennakkoilmoittautumiset Annalle sähköpostitse anna.sorko @ gmail.com 17.1. mennessä.

👉 TAMPERE 
26.1. klo 18–19.30
Pääkirjasto Metso, Kataja sali
Ei ennakkoilmoittautumista

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.