Tapahtumat

Täältä näet yhdistyksen avoimet tilaisuudet ja jäsentapahtumat. Live-tapahtumia järjestämme vuosittain 1–2 ja webinaareja tyypillisesti 8–10 kappaletta vuodessa. Yhdistyksen YouTube-kanavalta voit katsoa osan tapahtumista. Muu sisältö on tarjolla jäsensivuilla. 

Kuulemme mielellämme toiveistanne tapahtumien suhteen. info@enneagram.fi

enneagrammi-tapahtuma

Syksy 2023

Syksyn teemamme on: ENNEAGRAMMI JA TYÖELÄMÄ

Meillä on suuri ilo tarjota huikea kattaus työelämän monipuolisia aiheita yhdistettynä enneagrammin viisauteen. Syksyn upeat luennoitsijat ovat jokainen sekä alansa pitkän linjan ammattilaisia että enneagrammin syvällisiä ymmärtäjiä. Mikä arvokas yhdistelmä tässä ajassa! 

Olemme varmasti jokainen havainneet työelämän haasteita, jotka liittyvät ihmisten moninaisuuteen, yhteistyöhön kiemuroihin ja oman toimintamme vaikuttavuuteen. Myös yrityselämässä investoidaan enenevissämäärin ihmisten yksilöllisyyden ymmärtämiseen. Enneagrammilla on valtavasti annettavaa tähän tarpeeseen.

Saamme nyt kuukausittain yhdessä pysähtyä näiden arvokkaiden aiheiden äärelle. Aiheet lähestyvät työelämää eri näkökulmista antaen meille kokonaisuutena todella rikkaan ymmärryksen. Merkkaa päivät jo kalenteriisi – ilmoittautumiset avataan lähempänä webinaareja.

Halumme tänä syksynä tarjota arvoa erityisesti jäsenillemme ja siksi nämä syventävät työelämän webinaarit ovat jäsentapahtumia. Jäsenmaksuumme investoimalla (30 euroa), saat siis koko arvokkaan setin. Jäsenhakemuksen voit jättää täällä  

Vinkkaa myös aiheista kiinnostuneille (työ)kavereillesi.

Alla luennoitsijat, aiheet ja tarkemmat ajat. Kaikki webinaarit pidetään Zoomissa.

Jäsenmaksuumme investoimalla (30 euroa) pääset mukaan kaikkiin syksyn työelämän webinaareihin. Jäsenhakemuksen voit jättää verkkosivuillamme https://www.enneagram.fi/liity-jaseneksi/

Lämpimästi tervetuloa!


JOULUKUU

Sari Ajanko

Vaikuttaminen ja valta
ti 12.12. klo 18–20

Online jäsentapahtuma

Sari tulee vetämään meille valtaisan vaikuttavan illan. Hän käsittelee vaikuttamista ja valtaa seuraavista näkökulmista

  • Viisi vallan lajia
  • Valta ja eettisyys
  • Enneagrammiammattilaisen valta
  • Itsestä huolehtiminen osana ammattietiikkaa
  • Miten vaikutamme – Eri tyylit 

Sari on johdon valmennukseen erikoistunut moninaisuuden johtamisen pitkän linjan erityisasiantuntija ja tietokirjailija. Taustaltaan hän on mm.

  • Leadership Coach (PCC)
  • Johdon työnohjaaja (CSLE)
  • Narratiivinen Enneagrammiohjaaja (ETNT)
  • Affiliate Right Use of Power Teacher
  • Power Conscious Professional Coach

Sariin voit tutustua jo etukäteen Diversitas Oy:n verkkosivuilla https://diversitas.fi/

Tuskin maltamme odottaa tätä webinaaria! Jäsenenä voit ilmoittautua mukaan tästä: https://edge.flomembers.com/enneagrammi/events/register/d645920e395fedad7bbbed0eca3fe2e0

Sydämellisesti tervetuloa yhteisesti kuulolle ja jakamaan.Menneet tapahtumat 


Syksy 2023 

MARRASKUU
Tervetuloa syyskokoukseen ja marraskuun webinaariin.

 Syyskokous (online)

Aika: ti 21.11. klo 17.30–18.30
Paikka: Zoom

Tervetuloa syyskokoukseen kuulemaan menneestä ja tulevasta toiminnastamme sekä vaikuttamaan sen sisältöön. Valitsemme myös uuden hallituksen. Etsimme mukaan erityisesti yhdistysviestinnästä kiinnostuneita jakamaan laajaa viestinnän sisällöntuotantoa ja toteutusta (tapahtumat, verkkosivut, jäsenkirjeet, jäsenviestintä, some jne.)

Jos hallitustyöskentely kutsuu, lähetä yhdistykselle sähköpostia ja yhden dian esittely itsestäsi syyskokouksessa esitettäväksi. Mainitse sähköpostissasi oletko kiinnostunut varsinaisesta vai varajäsenyydestä ja mistä vastuualueesta olet mahdollisesti kiinnostunut.

Virallinen syyskokouskutsu lähetetään viimeistään viikkoa ennen kokousta.
Syyskokouksen asiat löytyvät myös jäsenten intrasta.

Eri tyylit neuvottelijoina -webinaari

Luennoitsijat: Heli Backman & Nina Sointukangas
Aika: ti 21.11. syyskokouksen jälkeen. Luento-osuus klo 18.30–20.00
Paikka: Zoom

Mitä mielleyhtymiä sinulle tulee sanasta neuvottelu? Kokemuksemme ja uskomuksemme värittävät paljon sitä, miten neuvotteluihin suhtaudumme. Ajattelumme ohjaa puolestaan tunteitamme ja toimintaamme, jotka vaikuttavat neuvotteluissa onnistumiseen. Persoonatyylillä on myös merkitystä. Heli Backmanin ja Nina Sointukankaan tulevassa webinaarissa pääset tutustumaan eri tyyleihin neuvottelijoina. Leidit käyvät läpi eri tyylien vahvuuksia ja haasteita neuvottelijoina. Lisäksi saat käytännön vinkkejä neuvotteluun. Meistä jokainen hyödyntää neuvottelua erilaisissa tilanteissa ja neuvottelutyylinsä tuntemisesta on jokaiselle hyötyä!

Heli Backman on kokenut ylemmän johdon ja asiantuntijoiden coach ja valmentaja. Ennen yrittäjäuraansa hän vastasi kansainvälisten tytäryhtiöiden liikejuridiikan tuesta pörssiyhtiössä ja toimi Data Driven Business liiketoiminnan kaupallisena johtajana. Hän on Suomen ensimmäinen Henley Business Schoolin tiimicoach. Vuodesta 2019 alkaen Heli on ollut tutor-coach Oxfordin yliopistossa, tukiessaan kansainvälisiä johtajia neuvottelutaidoissa. Hän on coachannut ja valmentanut satoja johtajia globaalisti, erikoistuen tiimijohtamiseen ja neuvottelutaitoihin.

Nina Sointukangas on arvostettu ylimmän johdon coach, jolla on pitkä johtamiskokemus sekä Pohjoismaisen it-yrityksen hr-johtajana että Suomen maajohtajana. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa neuvottelutaidoista yhdessä Helin kanssa. Lisäksi myös hän on Suomen ensimmäinen Henley Business Schoolin tiimicoach. Nina on valmentanut lukuisia johtajia ja asiantuntijoita. Hänellä on ainutlaatuinen kyky visualisoida sisältöjä, mikä tukee kasvua ja oppimista. Asiakkaat arvostavat Ninan kykyä auttaa heitä suurella sydämellä saavuttamaan tavoitteensa.

Heliin ja Ninaan voit tutustua Energiavalmennuksen verkkosivuilla https://www.clarityfocusenergy.com/


LOKAKUU

Sari Vuohtoniemi
Enneagrammi coachingissa ja kasvu coachina

ma 2.10. klo 18–20

Seuraava työelämän webinaarimme lähestyy.

👉 Tämän webinaarin tavoitteena on tutustua enneagrammin käyttöön osana coachingia sekä oman coaching-työn reflektoinnissa ja kasvussa coachina. 
👉 Webinaarissa kerrotaan mm. mitä etua ja mahdollisia riskejä enneagrammin hyödyntämisellä on osana coaching-prosessia ja mitä sen käytössä on hyvä huomioida. 
👉  Illassa käsitellään myös mitkä ovat eri tyylien vahvuuksia ja mahdollisia kasvunpaikkoja coachina. 

Webinaarin aikana Sari jakaa omia kokemuksiaan ja havaintojaan näistä teemoista sekä tarjoaa tilan tutkia kysymyksiä yhdessä. Webinaaria ei nauhoiteta. Toivomme aktiivista yhdessä ihmettelyä sekä kokemusten ja kysymysten jakamista.

Sari Vuohtoniemi on True Potential Oy:n perustaja, johdon ja johtotiimien coach, johtajuus- ja coaching-taitojen valmentaja sekä coachingin työnohjaaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus johtajuuden kehittämisestä Suomessa ja kansainvälisesti yrityssektorilla sekä julkisissa organisaatioissa Suomessa. Sarin missio on auttaa esille ihmisissä, tiimeissä ja organisaatioissa piilevää potentiaalia. 

Koulutustaustaltaan hän on YTM, sosiaalipsykologi ja tradenomi. Parhaillaan hän tekee väitöskirjaa johtajana kasvusta itseohjautuvissa ja itseohjautuvuutta vahvistavissa organisaatioissa Jyväskylän yliopiston psykologian laitokselle. Hänellä on lukuisia sertifiointeja mm. ICF MCC, EMCC Senior Practitioner, Narratiivinen Enneagrammiohjaaja (ETNT), Sertifioitu Mind-Body Bridging Coach, NLP Master Practitioner, iEQ9 Practitioner, Workplace Big Five, Everything DiSC, Eq- I 2.0 (tunneälytesti). Sarin enneagrammiopettajia ovat olleet mm. Leila Valtonen, David Daniels, Peter O’Hanharan, Ginger Lapid-Bogda, Beatrice Chestnut, Uranio Paes, Tom Condon, Russ Hudson ja Dirk Cloete. 

Sari on käyttänyt enneagrammia osana työtään organisaatioissa jo yli 15 vuoden ajan niin yksilö-coaching-prosesseissa, johto- ja asiantuntijatiimi-coachingissa, johtajuus- ja työyhteisövalmennuksissa kuin nyt viime vuosina myös coaching-supervisionissa. Hän on ollut puhujana lukuisissa kansainvälisissä enneagrammikonfferensseissa. Sarista ja True Potentialista voi lukea lisää: www.truepotential.fi


SYYSKUU

Johanna Junkkari

Enneagrammin hyödyt henkilöjohtajalle

ti 19.9. klo 18–20

Online jäsentapahtuma

Syksyn teemamme – Enneagrammi ja työelämä – avaa Johanna Junkkari. Hän pitää meille webinaarin aiheesta Enneagrammin hyödyt henkilöjohtajalle. Johanna on luvannut avata erityisesti käytännön johtamistyötä enneagrammin valossa – erilaisten tyyppien johtamista, ohjaamista ja tiimien kasaamista. Hän kertoo myös enneagrammin hyödyntämisestä oman johtajuuden kehittämisessä – itsetuntemuksesta ja oman toiminnan peilaamisesta suhteessa muihin.

Luvassa siis innostava ja käytännön esimerkkejä pursuava webinaari.

Johanna on McDonald’s-yrittäjä, jolla on vastuullaan kolme ravintolaa ja lähes 200 työntekijää. Hän on tehnyt pian 26 vuoden uran Mäkkärissä. Lisäksi Johanna on mm. EIF-enneagrammiohjaaja sekä Master Coach. Johannan menoa voit seurata Instagramissa tilillä @johannanmcd


ELOKUU


Terveisiä San Franciscosta (online)

Christina Björkell tulee ti 22.8. klo 19–20 kertomaan terveiset San Franciscossa heinäkuussa järjestetystä IEA-konferenssista.


Jäsenilta (online)

Syyskauden ensimmäinen jäsenilta pidetään Zoomissa ma 14.8. klo 19–20. Esittelemme lyhyesti uudet verkko- ja jäsensivut. Jäsensivuille haluamme koota tarjolle tietoa enneagrammista ja sen soveltamisesta. Olemme kuulolla toiveistanne.

Illassa sana on vapaa kysymyksille ja muille ajankohtaisille ennegrammiyhdistyksen asioille. Tule tapaamaan enneayhteisöä ja ideoimaan yhteistä toimintaa. 

Kevät 2023

Enneagrammi-live-illat touko-kesäkuussa

Tervetuloa kaikille avoimiin ja maksuttomiin enneagrammi-live-iltoihin. Jutellaan vapaamuotoisesti enneagrammin ympärillä ja tutustutaan toisiin ihmisyyttä ihmetteleviin ihmisiin.

Espoo, ti 16.5. klo 18–20 Enneagrammiteehetki Aulin kotona Espoon Jupperissa, osoitteessa Pitkäjärventie 60 C. Keskustelun aiheena Johda itseäsi enneagrammin avulla.  Ilmoita Auli Malimaalle osallistumisestasi 15.5. mennessä sähköpostitse auli.malimaa@iloversum.fi

Jyväskylä, to 1.6. klo 18–20 Anna Sorkon kutsumana. Huom. muuttunut päivämäärä. Keskustelun aiheena Johda itseäsi ja energiaasi enneagrammin avulla.

Paikka: Crazy Town, Kauppakatu 39, Jyväskylä

Ilmoita Annalle osallistumisestasi sähköpostitse pe 30.5. mennessä anna.sorko@gmail.com

Tampere, ti 6.6. klo 17.30–19 pääkirjasto Metso, luentosali Kataja. Kutsujana Anne Elina Akola ja Minna Raiko

Vuosikokous, seminaari ja illallinen Tampereella la 22.4.

Vuosikokous pidetään tänä vuonna Tampereella 22.4. klo 12.30 alkaen. Marraskuun Hyvissä väleissä -tapahtumalle on toivottu jatkoa ja niinpä jatkamme vuosikokouksen jälkeen päivää seminaarilla klo 14 ja ilta huipentuu klo 18 yhteiseen omakustanteiseen illalliseen. Seminaarin aiheena on paljon pyydetty teema Enneagrammi, lapset & nuoret. Aiheesta meille luennoi positiivisen pedagogiikan laaja-alainen ammattilainen Pauliina Avola. Tavoitteemme on myös järjestää aiheesta paneelikeskustelu esimerkiksi kasvattajien näkökulmasta. 

Pikkupaneelit

Helmi-maaliskuussa pidämme pikkupaneeleja keskuksittain aiheella ✨ Kysy tyypeiltä. ✨

Panelistit kertovat itsestään tyyppinsä näkökulmasta asioita, joita haluaisivat ihmisten ymmärtävän. Lisäksi osallistujat voivat esittää paneelisteille mieltään askarruttavia kysymyksiä. Toivomme, yhdessä ja ainutlaatuisten yksilöidemme kautta, voivamme syventävää enneagrammiymmärrystämme sekä auttaa meitä kaikkia kasvamaan ihmisinä ja onnistumaan yhä paremmin läheisissä vuorovaikutustilanteissa.

Pikkupaneelit järjestetään Zoomissa seuraavasti

KEHOKESKUSPANEELI to 2.2. klo 18–20 

TUNNEKESKUSPANEELI ke 1.3. klo 18–20

AJATUSKESKUSPANEELI ti 28.3. klo 18–20

Tule panelistiksi
Kutsumme parhaillaan paneeleihin useampia edustajia per tyyppi. Voisitko sinä yhtenä uniikkina tyyppisi edustajana osallistua keskuksesi paneeliin? 

Ilmoittaudu yhdistyksellemme sähköpostitse: enneagrammi.yhdistys @ gmail.com

Enneagrammi-live-illat tammikuussa

Tammikuu on yhdistyksemme toiminnassa livekuukausi. Järjestämme Espoossa, Jyväskylässä ja Tampereella live-tilaisuudet arvojemme mukaisesti. Eli teemana kaikissa tilaisuuksissa on Ymmärrystä, hyväksyntää ja arvostavia tekoja. 

Yhdessä keskustelemme yhdistyksemme arvoista – mitä ne käytännössä meille merkitsevät. Millaista arvoa ne tuovat elämäämme? Millaisissa tilanteissa koet tulevasi ymmärretyiksi? Mitä hyväksyntä sinulle merkitsee? Ja millaisia arvostavia tekoja toivomme ja toteutamme. 

Peilataan keskustelua enneagrammityyppeihin ja löydetään enneagrammista meille työkalu käytännössä toteuttaa arvomaailmaamme. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan. Voit myös ilmoittaa, jos haluat järjestää omalla paikkakunnallasi live-tapaamisen samalla aiheella. Yhdistys markkinoi tapahtumaa kanavissaan ja voi pienellä summalla osallistua tapahtuman kustannuksiin. 

👉 ESPOO 
ke 18.1. 18–19.45 
Sellon kirjasto Akseli-sali 2.krs. Viaporintori
Ennakkoilmoittautumiset Aulille sähköpostitse auli.malimaa @ iloversum.fi 17.1. mennessä.

👉 JYVÄSKYLÄ 
ke 18.1. klo 18–20 
Jyväskylän kaupunginkirjasto, Ryhmätyötila, 3. krs. Vapaudenkatu 39–41
Ennakkoilmoittautumiset Annalle sähköpostitse anna.sorko @ gmail.com 17.1. mennessä.

👉 TAMPERE 
26.1. klo 18–19.30
Pääkirjasto Metso, Kataja sali
Ei ennakkoilmoittautumista

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.