Emilia Vasko-Kujala: ’Yhdeksän polkua henkiseen kasvuun’ 16.9.2021 (Zoom)

Emilia Vasko-Kujala, KEHTO KOULUN perustaja ja pääopettaja, luennoi meille syyskuussa aiheesta ’Yhdeksän polkua henkiseen kasvuun – miten enneagrammi voi tukea kunkin ennea-tyypin henkistä kasvua ja kypsymistä’. Enneagrammiyhdistyksellä on ilo saada järjestää tämä henkisen enneagrammin luento. Tapahtuma on paitsi tiedollinen myös kokemuksellinen, sisältäen lyhyitä hiljentymisiä, meditaatioita ja pieniä harjoitteita.

”Ihmisyydessä, meissä jokaisessa ihmisenä, on potentiaalia ja huimaa syvyyttä, josta emme ole ehkä omassa arjessamme tietoisia. Tai saamme siitä aavistuksia hiljentyessä, kohdatessa, avautuessa elämälle. Enneagrammi upeana ja monipuolisena ihmisyyden ymmärtämisen työvälineenä, tarjoaa karttaa ja viitekehystä asettua tutkimaan jokaisessa ennea-tyypissä avautuvaa spesifiä henkisyyden ulottuvuutta ja polkua tuon syvyyden äärelle. Aivan kuten psykologisessa kypsymisessäkin myös henkisellä matkallamme olemme sokeita tai ennakkoluuloisia asioille, jotka ovat kasvuamme kannalta välttämättömiä. Enneagrammin henkinen viisaus ei liity mihinkään tiettyyn uskontoon tai uskomusjärjestelmään ja se voi hyväksyvällä viisaudellaan helpottaa ja auttaa meitä katsomaan itseämme kokonaisena, lempeän tarkasti, viitoittaen polkua, joka avaa suurinta potentiaaliamme.”

KEHTO KOULU on traditioista riippumaton moderni henkinen koulu, jonka Emilia on perustanut vuonna 2011 yhdessä yhtiökumppaninsa ja aviomiehensä Tommi Charanpal Singh Kujalan kanssa. KEHTO KOULUN pääopetusmuoto on 1-5 -vuotinen Vapaa Tie -koulutusohjelma, jossa Enneagrammin opetuksella on olennainen sija itsetuntemuksen syventämisessä ja oman autenttisen äänen avaamisessa. Kehdossa enneagrammin tutkiminen on paitsi psykologinen prosessi, myös sielullinen ja henkinen tutkimusmatka. Emilia on opettanut oman liki 15-vuotisen enneagrammitaipaleensa aikana tätä henkisen kasvun välinettä sadoille retriittiläisille. Lisää tietoa Kehto Koulusta löydät täältä: www.kehtokoulu.fi sekä www.kehtokouluverkossa.fi.

Tapahtuma järjestetään etäyhteydellä (Zoom). Ilmoittaudu mukaan! Onnistuneesta ilmoittautumisesta sinulle lähetetään vahvistus ja Zoom-linkki antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jos et vielä ole Suomen Enneagrammi ry:n jäsen, liity mukaan yhteisöömme täältä.

Tilaisuus tallennetaan ja tallenne on saatavissa jälkeenpäin. Tilaisuuden lopussa on aikaa kysymyksille, niiden tallentamisesta sovitaan kuitenkin yhdessä. Muuta aineistoa ei jaeta, joten otathan muistiinpanovälineet esille.

Tapahtuman muutokset ovat mahdollisia koronatilanteesta riippuen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan luennolle!

Heinäkuussa virtuaalikonferenssi IEA Global Conference 2021

16.-18. heinäkuuta 2021 järjestetään ensimmäinen virtuaalikonferenssi IEA Global Conference 2021. Katso kansainvälisen konferenssin ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

Kolmipäiväisessä konferenssissa pidetään yli 80 presentaatiota. Suomalaisia esiintyjiä ovat Marika Borg, Viivi Pentikäinen ja Sari Vuohtoniemi. Konferenssin tallenteet ovat osallistujien katsottavissa kuukauden ajan, elokuun puoliväliin asti.

 

World Enneagram Day 29.5.2021 (Zoom)

Enneagrammipäivän tallenne on julkaistu. Videolla esiintyy kymmenen maata Euroopasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. Lisäksi esittäytyvät USA:n Chapterit. Youtube-kuvauksesta näet kunkin maan aikataulun. Suomen osuus alkaa 38 minuutin kohdalta.

Seuraava globaali Enneagrammipäivä järjestetään 28. toukokuuta 2022.

Maailmanlaajuista World Enneagram Day -päivää juhlittiin 29.5.2021. Katso Suomen ennakkovideotervehdys!

Enneagrammipäivänä järjestettiin kansainvälistä ohjelmaa klo 16 alkaen (Suomen aikaa). Lue lisää maksuttomasta virtuaalitapahtumasta, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa!

Enneagram & Sport 10.6.2021 (Zoom)

Kesäkuussa meillä on ilo järjestää etäluento toivotusta aiheesta eli miten enneagrammia voidaan yhdistää urheiluun. Anne Talvitie tulee kertomaan, miten hän käyttää enneagrammia työssään ja mitä etuja enneagrammi tuo urheiluun. Tervetuloa kuuntelemaan torstaina 10.6.2021 klo 19-20.30!

Anne Talvitie käyttää enneagrammia työkalunaan tehdessään mentaalivalmennuksia urheilijoille, työtiimeille ja yksityishenkilöille. Anne kouluttaa myös valmentajia ja esittelee meille mm. valmentajien käyttöön teettämänsä testikorttipakan.

Ilmoittaudu mukaan. 

Tapahtuman muutokset ovat mahdollisia koronatilanteesta riippuen.

Tervetuloa!

Enneagrammin kasvusuunnat 19.5.2021 (Zoom)

Enneagrammiyhdistyksen jäsenet voivat halutessaan pyytää etätapahtuman tallenteen. Laita sähköpostia osoitteeseen enneagrammi.yhdistys @ gmail.com.

Viivi Pentikäinen, enneagrammikouluttaja, valmentaja ja positiivisen psykologian innoittaja, tulee vieraaksemme 19.5.2021 klo 18-20. Tervetuloa etäluennolle kuulemaan enneagrammin kasvusuunnista!

Luennolla Viivi perehdyttää kuulijat Enneagrammin kasvusuunnat -teoriaan syvällisen ihmisenä kasvun näkökulmasta. Kasvusuuntia käsitellään suhteessa psykologisen terveyden tasojen dynaamiseen vaikutukseen sekä kuinka integraation ja disintegraation vaikutus muuntuu terveydentasojen vaikutuksesta. Luennolla pohditaan erityisesti integraation ja kasvun näkökulmasta, kuinka voimme tietoisesti kohottaa omaa psyykkisen terveyden ja hyvinvoinnin tasoa ja näin saavuttaa kokonaisen potentiaalimme.

Luennolla Viivi esittelee myös uuden näkökulman kasvusuuntien dynamiikkaan, jossa erityisesti läheisissä ihmissuhteissa, kuten parisuhteessa ja perheessä, toiminnan logiikka kasvu- ja stressisuunnissa muuttuu ja kuinka voimme olla siitä tietoisia.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, mutta ilmoittautuminen tarvitaan. Ilmoittaudu mukaan 18.5.2021 mennessä. Sinulle lähetetään vahvistusviesti ja Zoom-linkki antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistathan peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääsekään mukaan.

Lämpimästi tervetuloa mukaan luennolle!

Virtuaalikonferenssi IEA Global Conference 2021

Kesällä 16. – 18.7.2021 järjestetään ensimmäinen virtuaalikonferenssi IEA Global Conference 2021. Katso kansainvälisen konferenssin ohjelma ja ilmoittaudu mukaan! Kolmipäiväisessä konferenssissa pidetään yli 80 presentaatiota.

Tapahtuman ennakkohinta (’early bird’) on toukokuun loppuun asti $149 (n. 120 euroa). Yhdistyksen jäsenenä voit hakea osallistumismaksuun kansainvälisen verkostoitumisen tukea, josta on kerrottu jäsenkirjeissä. Muista hakea tukea 31.5.2021 mennessä

Konferenssin tallenteet ovat osallistujien katsottavissa kuukauden ajan eli elokuun puoliväliin asti.

Vuosikokous 13.4.2021 (Zoom)

Tervetuloa, jäsenet, Suomen Enneagrammi ry:n vuosikokoukseen 2021! Järjestämme vuosikokouksen Zoom-etätapahtumana tiistaina 13.4.2021 klo 18.00. Lähetämme jäsenille kutsut ja ilmoittautumisohjeet. Tässä ilmoittautumislinkki vuosikokoukseen.

Enneagrammi ja vaistoteoria (uusinta) 17.3.2021 (Zoom)

Asko Kallosen luento Enneagrammi ja vaistoteoria uusitaan pyynnöstä ke 17.3.2021 klo 17.30 – 20.30. 

Tapahtuma toteutetaan Zoom-etäyhteydellä. Huomaa, että esitystä tai tallennetta ei jaeta jälkeenpäin. 

Asko: ”Vaikka tunnemme ja tiedostamme enneagrammityyppimme, niin olemme usein arjessa käytökseltämme reaktiivisia. Tällainen käytös ei suinkaan ole omalle enneagrammityypille ominaista, vaan usein paljon alkukantaisempaa, primäärimpää ja nopeaa, jopa hämmentävää. Tämä saattaa nostaa esiin haasteita ja vie paljon psykologista energiaa. Vaisto-teoriaa tutkimalla avautuu sanoitusapua tähän nopeaan reaktiivisuuteen.

Oma vaistotyyppi näkyy etenkin lähisuhteissa, suhteessa kumppaniin ja lähipiiriin, eräänlaisena välittäjäaineena, ilmastona, ilmapiirinä. Luulemme, että näin se maailma makaa, tämä on todellisuus. Siksi tätä vaiston vaikutusta on vaikea havaita ja tunnistaa, koska vaistotyypin vaikutus nopeampi ja se vaikuttaa maailmankäsitykseen ja silmälasien väriin vielä enemmän, kuin mitä me näemme omasta enneagrammityypistämme käsin.”

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, mutta ilmoittautuminen tarvitaan. Ilmoittaudu mukaan 16.3.2021 mennessä. Onnistuneesta ilmoittautumisesta sinulle lähetetään vahvistus ja Zoom-linkki antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistathan peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääsekään mukaan.

Tapahtuman muutokset ovat mahdollisia koronatilanteesta riippuen.

Lämpimästi tervetuloa! 

Enneagrammin edut K-ruokakauppiaan elämässä 13.4.2021 (Zoom)

Tervetuloa kuuntelemaan Kirsi Jarkkolan, enneagrammiohjaajan ja K-kauppiaan, kertomusta siitä, miten paljon hyvää enneagrammi on tuonut hänen ja lähipiirin elämään.
 
Enneagrammin avaama ymmärrys on parantanut yrittäjäpariskunnan keskinäistä elämää niin töissä kuin kotona. Työyhteisö viihtyy töissä ja voi hyvin. Kaiken takana on ihmisyydestä kiinnostunut yrittäjä, joka ammentaa johtamisfilosofiansa enneagrammin rikkaasta maailmasta: Enneagrammista, jonka avulla Kirsi opettelee ymmärtämään 9 erilaista tapaa tehdä töitä K-kaupassa. Enneagrammista, joka auttaa Kirsiä ymmärtämään omaa käyttäytymistään esimiehenä, yrittäjäkumppanina, vaimona ja äitinä.
 
Enneagrammi-ilta järjestetään etäyhteydellä (Zoom) 13.4.2021 klo 17-17.45. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, mutta ilmoittautuminen tarvitaan. Ilmoittaudu mukaan 12.4.2021 mennessä. Muistathan myös peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääsekään mukaan.
 
Tapahtuman muutokset ovat mahdollisia koronatilanteesta riippuen.
 
Tervetuloa!
 

Enneagrammi ja vaistoteoria 14.1.2021 (Zoom)

Asko Kallonen tulee uudelleen vieraaksemme ja saamme kuulla, kuinka vaistoteoria värittää kutakin enneagrammin perustyyppiä. ”Vaikka tunnemme ja tiedostamme enneagrammityyppimme, niin olemme usein arjessa käytökseltämme reaktiivisia. Oma vaistotyyppi näkyy etenkin lähisuhteissa, suhteessa kumppaniin ja lähipiiriin, eräänlaisena välittäjäaineena, ilmastona, ilmapiirinä.”
 
Enneagrammi-ilta järjestetään etäyhteydellä (Zoom) 14.1.2021 klo 18-20. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, mutta ilmoittautuminen tarvitaan. Muistathan myös peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääsekään mukaan.
 
Tervetuloa! 
 

Yhteystiedot

Yhdistyksen sähköposti: enneagrammi.yhdistys@gmail.com

Hallitus kaudella 2021-2022

  • Puheenjohtaja: Christina Björkell – cbjorkell@gmail.com
  • Varapuheenjohtaja: Mari Blomqvist
  • Taloudenhoitaja: Satu Savioja
  • Jäsenasiainhoitaja: Minna Raiko
  • Viestintä- ja markkinointivastaava: Satu Kuosmanen
  • Sihteeri: Mari Blomqvist 

Tietosuojaseloste